Autókozmetika

2017-05-11

Lehetséges-e a karcmentes autómosás? Hova vigyük, az autónkat mosatni ahol a legkevésbé karcolják össze?

Több alkalmazott technológia is létezik, ahol hirdetik a karcolás mentes autómosást, viszont itt is az ördög a részletekben rejtőzik. Rengetegen vitatkoznak azon, hogy kézzel vagy géppel célszerűbb mosatni az autónkat. Egy valamiben viszont mindenki egyetért. Mind közül a legjobb megoldás, hogy ha csak magasnyomású vízsugárral érünk az autóhoz.  Ebben az esetben viszont szükségünk lesz, egy kiváló vegyszerre is, ami a vízben fel nem oldódó szennyeződéseket, vízben oldhatóvá tegye, és ezzel a kettőssel – a magasnyomású vízsugár és a vegyszer kombója – nagy eséllyel vehetjük fel a harcot a makacs szennyeződésekkel.

Amennyiben nem ezt a megoldást válasszuk, és maradunk a hagyományos mosási formánál, és csak kefe vagy szivacs éri az autónkat, ott kisebb – nagyobb mértékben keletkezhetnek karcolások az autón. Éppen azért, hogy ezt megakadályozzuk minden egyes mosási folyamatot célszerű egy vegyszeres előmosással – akár habosítva vagy akár permetezve – kezdeni, majd ezek után a feloldott szennyeződéseket a magasnyomású vízsugárral eltávolítani. Egyértelmű tehát, hogy a mosási technológia és a tisztítási folyamat betartása a legfontosabb.

Ha nem használjuk a vegyszeres előmosásokat, sokak szerint a kímélőnek tartott kézi mosás is lehet elég ártalmas, ha az autót csak samponnal és a szennyeződéseket magukban tartó szivaccsal vagy megkopott kefével mossák. Ugyan így lehet káros a géppel történő mosás, ha annak a keféje nem elég tiszta vagy már kellően el van kopva.

Összegezve elmondhatjuk, hogy a karcolásmentes autómosás nem csak a kefe illetve a szivacs minőségén múlik, hanem hogy mennyire tartják be a technológiát és azt előírásszerűen alkalmazzák-e. magyarán az alkalmazottak és persze az üzemeltetőkön múlik a dolog.